%%TEST_TEST%%
Снегът вече заваля! Ако все още не сте, време е да помислите за Зимни Гуми! Намери подходящите Зимни Гуми »
Дата 2013-06-26


Bookmark and Share

 

ABT Q5: Повече от Джип!

 

 

Световният лидер в тунинг на Audi и автомобили ABT, продължава своята изключително успешна серия от модификации за джипове, която започна с VW Touareg, мина през Audi Q7 и стигна до малкия VW Tiguan. Поредният проект на компанията е базиран на малкия джип Audi Q5.

Проектът, предлаган от ABT, прави малкия джип да изглежда по-мощен, по-уверен и много хармоничен в сравнение с фабричната версия. Преднатаброня и агресивната предна решетка в комбинация с раздувките на калниците и страничните панели, придават значително по-спортен и агресивен вид на автомобила. В допълнение към тези части се прибавят задното крило, заден дифузьор и спортно задно гърне с два-двойни ауспучни накрайника, които не само се допълват перфектно с фабричните черти на Q5, но и придават вид на един расов, спортен автомобил.

 

ABT Audi Q7 ABT Audi Q7 ABT Audi Q7

 

С този екстериорен пакет, автомобилът определено придобива външен вид, който лесно се различава от всички останали Q5-ци.
Специалистите от ABT препоръчват боядисването на допълнителните елементи, в цвят, различен от този на автомобила. Така създаденият контраст подчертава още-повече подобренията по купето. Също така използването на ABT 20 или 22 цолови джанти е силно препоръчително, за да се допълни цялостната визия и стойка на един истински спортист.

ABT предлагат и редица подобрения по интериора на този красавец. 
Именно такива са декоративните панели от кожа, която изглежда като карбон, както за предни и задни врати, така и за централната конзола и панела на жабката. Кокпита се допълва от алуминиеви спортни педали с гравирано лого и стелки, в цвят, по желание на клиента. Също така ABT предлагат доста полезната стелка за багажник, която се разгъва, за да предпази от изцапване при товарене и разтоварване на автомобила. 

ABT Audi Q7 ABT Audi Q7 ABT Audi Q7

  

Този „звяр” не само изглежда като расов спортист, но и в реалност е такъв благодарение на инженерското изкуство, предоставено от специалистите на ABT и модификациите по двигателите. След оптимизацията по електронното управление на автомобила /чип тунинг/, 3.0 TDI двигателят достига главозамайващите 282 кс, в сравнение с 240 кс на серийният Q5. За хората с бензин в кръвта, ABT предлагат още по-сериозна модификация наречена ABT Power S, която вклчюва и ABT турбо компресор, чрез който се достигат 310кс и огромният въртящ момент от 610Nm.
Бензиновият 2.0TFSI 211кс също не е пренебрегнат и ABT Power увеличава мощноста на 275кс и 390Nm, които са напълно достатъчни за автомобил в този клас.

Чрез тези модификации, SUV-ът носи повече налслада при шофирането и може да се справи със всяка ситуация на пътя.

ABT Q5 изглежда внушително навсякъде, на голф игрището, пред операта или просто на разходка.
 


 

Пълната гама от части на ABT за Ауди Q5

All Tuning parts from ABT offered at this tuning shop